Радісним святом відбувся 19-20 вересня всеукраїнський Фестиваль ремесел “Дунстан-2020” в селі Стадниця під Вінницею. За підтримки Українського культурного фонду захід проводився в он-лайн форматі 22 години і зібрав понад 15 тисяч учасників.

Також близько 200 дорослих та дітей змогли бути присутніми на фестивалі особисто, сповна насолодившись різноманітною програмою середньовічних розваг і 16-ти майстер-класів. Це було суботнього ранку Як з’ясувалося, он-лайн фестиваль – це дуже класно. Головне – вчасно увійти на YouTube-канал трансляції. І тоді день починається з підняття прапора і привітальних слів ні кого-небудь, а легендарного Короля Артура.

Фестиваль проводився просто неба на базі Центру ремесел “Дунстан”, і тепла осіння погода сприяла активному відпочинку. Та й просто дивитися фестиваль на YouTube виявилося дуже навіть цікаво: майстер-класи класи йшли один за одним: сутажна вишивка, шиття, гончарство … І це ж тільки початок дводенної низки корисних навчань! А майстри так дохідливо пояснювали тонкощі своїх ремесел, що ось прямо можна сидіти і створювати разом з ними різну красу.
Ретельну творчість з майстрами опівдні змінив кулінарний майстер-клас з приготування смачної страви “Годзя” у старовинній помпейскій печі, а після – видовище середньовічних боїв, в яких лицарі виглядали майже так само красиво і мужньо, як у справжньому історичному фільмі. “Величезна перевага он-лайн формату фестивалю в тому, що повний відеозапис залишається на каналі YouTube Центру ремесел «Дунстан», тому прийняти участь у цікавих онлайн-майстер класах можливо навіть після закінчення заходу,” – говорить засновник Фестивалю ремесел “Дунстан” Сергій Десяк. – “Хто не зміг взяти участь раніше, може тепер не просто дивитися трансляцію подій фестивалю, а й безкоштовно навчитися різним корисним навичкам, познайомитися з нашим музеєм легендарного британського міста Гластонбері та його реальним прототипом у сучасній Англії, побачити соціальні відеоролики, які були спеціально створені для он-лайну.

“У нас вийшов дуже особливий фестиваль – і по рекордній тривалості ефіру, 22 години, і за наповненням (16 майстер-класів, 3 відео-прем’єри, десятки атракціонів і локацій). А головне, що ми провели наш захід у двох форматах відразу – он-лайні та в реалі”, – сказав засновник фестивалю ремесел “Дунстан” Сергій Десяк. – “Поєднувати два різних види проведення такого масштабного заходу – інновація, таке досі ніхто ще в Україні не робив. В цьому і велика перевага, і особлива складність нашого проекту”. ” Цей фестиваль – мій власний рекорд і моя професійна перемога – вісім годин поспіль в прямому ефірі в перший день, та стільки ж наступного дня”, – розповіла он-лайн ведуча фестивалю ремесел “Дунстан-2020” Юлія Андріянова. – “За більш ніж 15 років тележурналістики стільки я ще не працювала. Для моєї професійної діяльності це дуже цікавий досвід”. “Головна місія фестивалю ремесел “Дунстан” – щоб діти і батьки більше часу проводили разом. І я вдячний всім батькам, які приїхали на наш фестиваль зі своїми дітьми, і тим, хто брав участь у ньому в он-лайні”, – сказав Сергій Десяк. – “Думаю, що для дітей це були яскраві години дозвілля, які вони обов’язково запам’ятають. А батьки, напевно, отримали задоволення і від спілкування з дітьми, і від того, які вони у них чудові”. Фестиваль завершився, проте ми не прощаємося…

Залишити коментар