Центр ремесел «Дунстан» за підтримки Українського культурного Фонду, почав реалізацію нового проєкту «Творчість лікує!». Це унікальна для України арт-терапевтична програма для дітей та підлітків від 8 до 14 років. Першопрохідцями стали діти з особливими освітніми потребами – вихованці реабілітаційного центру «Гармонія» та відокремленого структурного підрозділу громадської організації «Справа Кольпінга в Україні «Родина Кольпінга м. Вінниця».

Спочатку для дітей провели екскурсію, поступово знайомлячи їх зі світом Середньовічної Британії часів Святого Дунстана. Охочі могли спробувати витягти Ескалібур – меч Короля Артура з каменю, вплести гілочку у човен Святого Дунстана, послухати історію про Гластонберійський терен. Дітям були доступні усі середньовічні розваги: вони пробували свої сили з метання шнурків, проходили середньовічний лабіринт, каталися на гойдалках.

Відпочинок у Центрі ремесел «Дунстан» розпочався так само активно, як і завершився. Вдягнені у середньовічні костюми діти змагалися у стрільбі з луків, робили фото у лицарських обладунках та мали змогу імітувати справжні двобої – звісно, з безпечними дерев’яними щитами та мечами.

Автори арт-терапевтичної програми кажуть, що досягнути вагомого ефекту за одну поїздку важко, тому заплановано що дві пілотні групи дітей пройдуть п’ять різних програм протягом п’яти тижнів.

Також Центр запланував 10 виїзних програм у Вінницькій області, активності яких дещо відрізняються, проте мають таку ж мету – забезпечення стійкого арт-терапевтичного ефекту, який допоможе дітям відпустити емоційну та фізичну напругу, що, у свою чергу, призведе до покращення загального стану організму і підвищення якості їх життя.

Проєкт розрахований на 192 дітей з особливими освітніми потребами, які візьмуть участь у локальних та виїзних програмах Центру ремесел  «Дунстан». Методики та отримані результати проєкту будуть покладені в основу унікального методичного посібника з арт-терапії, який буде випущено наприкінці жовтня 2021 року.

Центр ремесел «Дунстан» запрошує до співпраці школи та організації для проведення групових майстер-класів з народних ремесел, культурних заходів та культурно-розважальних програм сімейного та корпоративного відпочинку. Про наші програми можна дізнатися на сайті – www.dunstan.org.ua

З приводу співпраці просимо звертатися за тел.: 066 453 09 63 або email: dunstanfest@gmail.com

Команда проєкту «Творчість лікує!» Центру ремесел «Дунстан»